Hur hittar man en bra WordPress kurs?

 

Här är 5 tips för att välja en WordPress kurs som passar dig!

 

1. Priset? Kolla självklart priset, en gratiskurs på nätet innebär att du själv får lägga massor av tid på att jaga information och inte kan ta del av andras långa erfarenhet. En för dyr kurs på stan innebär att du riskerar att bli av med en hel del pengar men ändå inte får ut just det du vill av utbildningen. Betalar du mer än 2500 kr för en-dags kurs i WordPress i klassrum med andra elever bör du nog leta lite till.
(Vi tar 1995:- exkl moms för en-dags utbildning i WordPress.)

2. Klassrum med flera deltagare eller enskilt? Stora klasser innebär oftast att alla har väldigt olika förutsättningar vilket i sin tur innebär att läraren kommer att kunna ägna var och en betydligt mindre tid. Du kan lära dig teori och grunder bra men det praktiska arbetet med stöd från läraren blir lidande och just det praktiska arbetet är det viktigaste när det gäller WordPress. Våra kurser har max 4 elever per utbildningstillfälle. Det ger en nästan individuell utbildning till samma pris som vad många tar för klassrumsutbildning med många elever.

3. Jobba med skoldatorer eller med din egen dator? Skoldatorer är bra om du inte har en egen dator, dock är det rätt utmanande att skaffa en hemsida man ska sköta om själv om man inte äger en dator så här är svaret rätt självklart att det är bättre om du använder din egen dator under utbildningen. Undantaget är om du inte har en bärbar dator, hos oss får du naturligtvis i så fall en lånedator.

4. Hjälp efter kursen? De allra flesta utbildare har idag någon form av support på kursens innehåll. Vi har fri epost-support i 1 vecka och möjlighet att ringa under ett par timmars telefontid efter avslutad kurs.

5. Magkänslan? Hur väljer man rätt kurs med sin magkänsla? Inte lätt när det är ett stort utbud och många aktörer på marknaden. Många lockar till sina kurser med gratiserbjudanden på webbhotell, Google Adwordskuponger och annat, fundera på om det är detta du är ute efter eller en bra WordPresskurs. Dessa erbjudanden är dessutom oftast värda 0 kr eftersom de är tillgängliga för alla utan att gå kursen också.

Genom att jämföra de ovanstående praktiska tipsen som priset på kursen, antalet elever på utbildningen och en uppskattning av dina egna förkunskaper och önskemål så kan du komma rätt långt. Kontakta utbildaren och hör dig för, är det ett snabbt tempo, många elever, utbildningar varje vecka enligt löpande band principen så kanske du ska leta lite till.

På MyAmiko IT sätter vi en ära i att erbjuda WordPress kurser där alla ska kunna hinna med och få en bra grund att stå på efter kursens slut. Eftersom vi har max 4 elever på varje utbildning så kommer alla att kunna få något värdefullt med sig när kursen är över. WordPress är ett relativt enkelt system men det kräver fortfarande mycket tid och kunskap för att få till hemsidor som är effektiva, säkra och lättskötta.