Bästa e-post – Gmail eller Outlook?

De flesta har nog insett att man inte bör använda sitt Telia konto eller liknande för sin e-post adress. Byter du leverantör så måste du byta e-postadress. Även om det idag inte är ett stort problem att byta e-postadress så vill de flesta ha samma e-postadress långsiktigt.

Det bästa man kan göra är att använda sitt eget e-postkonto på sin egen domän. Då har man full kontroll över kontot och det är ett säkert alternativ, speciellt om man har en domän inom Sverige, en .se domän. Men alla har inte eller vill inte administrera en domän med de små men dock märkbara kostnader som uppstår med en egen domän.

Alternativet är de mer eller mindre fristående e-posttjänster som finns. De är många, speciellt utanför Sveriges gränser och det vore svårt att hitta och räkna upp alla här men några kända är Gmail.com, Outlook.com, Yahoo.com, Spray.se.

Som titeln på detta inlägg säger så står det bästa valet mellan Googles Gmail eller Microsofts Outlook. Vill man ha en långsiktig plan för sin e-postadress är det idag någon av dessa som gäller.

Båda har en bra och säker lösning men generellt sätt är Gmail betydligt enklare att använda. Gmail är också mycket mer flexibelt och man kan ställa in det på många olika mer eller mindre avancerade sätt. Gmail finns också som ett färdigt alternativ i iPhone och Mac vilket underlättar om man inte vill använda iCloud för sin e-post. En av nackdelarna med iCloud kan vara begränsningen av utrymmet som dessutom delas mellan backup av telefon och dokument med e-post. Utrymmet brukar ta slut ganska snabbt och då behöver man betala en månadsavgift för att kunna ha sin e-post hos iCloud.

Vår rekommendation är att prova och se om Gmail passar dig och i så fall göra bytet så snart som möjligt för att få din långsiktiga välfungerande e-postadress. Att det dessutom ingår en mängd andra gratistjänster som dokumenthantering, obegränsad lagring av bilder och filmer hos Google gör inte saken sämre.

Behöver du hjälp med att konfigurera och skapa en välfungerande e-postlösning mellan din telefon, dator och surfplatta är du välkommen att kontakta MyAmiko.