Gillar du inte att synas på film? Några tips för dig!

Om du inte gillar att synas på film hur gör du då när företaget behöver marknadsföras med film på hemsidan och i sociala medier?

Det är egentligen rätt enkelt men kan kännas så svårt. Man tränar på det! Hemma eller tillsammans med andra.

En klok person sa en gång, gör alltid minst en sak du inte gillar varje dag om du vill utvecklas.

När vi bara gör sånt vi är bra på eller gillar så är det svårt att förbättra sig själv eftersom dessa saker ofta går bra och känns bra att göra. De ger oss inte nya utmaningar på samma sätt som att göra något man inte känner sig bekväm med.

Så nästa gång du känner ett motstånd mot att spela in en video med dig själv eller om dig själv så är det precis då du ska ta tag i det och göra det.

Här kommer några tips du kan tänka på när du ska vara med på foto och film:

  • Din hjärna vill inte lära sig något nytt, det kostar mycket energi. Du har förmodligen bestämt dig för att du inte ser bra ut på film, då vill din hjärna fortsätta med det. Försök att få tyst på din kritiska hjärna. Stoppa negativa tankar och var positiv till dig själv.
  • Fokusera på något annat än din självuppmärksamhet. Om dina rädslor kommer i vägen för dig när du gör din video, tänk på något helt annat kul eller trevligt en stund. Kanske du ska få lite fart på flödet i kroppen, skaka loss lite 🙂
    Är man inte fokuserad på kameran går det bättre, försök att koncentrera dig på ditt budskap och inte dig själv.
  • Var inte rädd att be om hjälp. Känner du dig nervös framför kameran, gör ett avbrott, drick vatten, koncentrera dig på ditt manus ett tag. Intala dig att du tycker att detta är kul så går det faktiskt mycket bättre.
  • Andra människor bryr sig inte så mycket som du tror. Den negativa självbild du kanske har finns i ditt huvud, ingen annanstans.

 

Välkommen till MyAmiko om du vill få hjälp, support eller coachning i att komma igång med film i din marknadsföring.

Kontakta MyAmiko