Skippa inloggning via Facebook

En lärdom många gjorde efter det senaste Facebook haveriet var att man inte heller kunde logga in i de andra program och tjänster man använder på nätet när man har valt att logga in via Facebook.

Att över huvud taget att låta Facebook få reda på alla mina inloggningar i andra tjänster aldrig fallit mig in men förstår att många kan tycka att det är bekvämt att slippa använda lösenord överallt där man behöver logga in. Bekvämlighet kan dock gå för långt ibland, speciellt när man låter bekvämligheten styra utan att tänka på vad man faktiskt gör.

Facebook lever på att kartlägga precis allt om deras användare och när man dessutom låter dom kontrollera vad du gör på nätet utanför Facebook blir dom jätteglada och tackar i tysthet för att dom släpps in i ditt övriga liv och kan kartlägga det.

Tipset denna gång är att göra dig det lilla extra besväret att aldrig välja att låta facebook sköta dina inloggningar i andra tjänster. Oavsett om det är för att du inte kommer in där enkelt när facebook har problem eller om du helt enkelt vill ha någon liten smula av privatliv kvar som inte facebook kan sälja till sina kunder.