Dom 3 viktigaste tipsen för att bli effektiv!

Tre viktiga tips för att bli effektiv!

 

Gör bara en sak i taget!
Om du tror att du kan göra flera saker samtidigt och dessutom vara effektiv så har du fel. Vår hjärna kan bara göra en sak i taget om du vill vara verkligt effektiv.

Koppla ner all elektronik så ofta som möjligt
Låt hjärnan återhämta sig. Hjärnan behöver få tänka i lugn och ro utan ett ständig flöde av ny information som skapas av mobiltelefoner och annan uppkopplad elektronik. Försök att ha kontakt med människor direkt och inte via elektronik.

Ta en mikropaus ofta
En paus för att din hjärna ska återhämta sig och hinna lagra den information som den nyligen har fått ta del av.

I den nya dygnet runt uppkopplade världen fungerar inte vår gamla hjärna optimalt, den blir snabbt överstimulerad och tappar fokus. Först in först ut är hur vår hjärna fungerar och den hinner helt enkelt inte fungera optimalt i dagens snabba tempo. Hjärnan är utvecklad och byggd för att fokusera på och lösa ett problem åt gången som att skaffa mat. Detta faktum är perfekt för de som försöker få oss att konsumera mer och har forskat fram hur man kan lura hjärnan bäst, de säljer gärna fler onödiga mobiler, uppkopplingar, virtuell verklighet och allt annat som vi till slut tror att vi måste ha.

Med de tre ovanstående tipsen kan du hjälpa din hjärna att hantera och sortera det ständiga flödet av information lite bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.