Internetradio – hur kul kan man ha med sin dator!

Internet har fört med sig så många nya sätt att tänka, agera och fördriva sin tid med att våra hjärnor knappt hinner med men, ännu så länge är det ett kärt besvär.

Något som jag fastnat för rejält och som naturligtvis tar upp massor av tid man inte har är internetradio. Att man idag kan lyssna på radio från hela världen, när som helst och hur enkelt som helst. Allt som behövs är en dator eller en smart telefon och en uppkoppling till internet. Vill man lyxa till det hela så finns speciella apparater att köpa som efterliknar våra invanda gamla radioapparater, en av de bästa är nog Pinell Supersound II från Norge.

Att slippa lyssna på repriser i Sveriges Radio är väldigt skönt, även om SR med P1 och P2 fortfarande ligger i toppklass så går det inte att jämföra med specialiserade radiostationer på internet. Vill man till exempel lyssna på en av världens bästa jazzkanaler så ställer man in adressen till KJAZ från USA. Vill man lyssna på världens absolut proffsigaste radiostationer så knappar man kanske in adressen till BBC och hela deras enorma utbud eller NPR, en motsvarighet till SR i USA.

De flesta seriösa kanalerna är idag anslutna till någon form av royalty system där de betalar för den musik som spelas. Självklart pågår det ständiga debatter men det känns bra att det i alla fall finns någon form av kontroll och stöd till musikerna.

Vill man lyssna på på ett smalare utbud så finns det mer än 40.000 listade stationer att välja på, det är svårt att inte hitta något som passar.

Lycka till att hitta guldkornen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.