Kurser i WordPress

Här kommer några tips när det gäller kurser i WordPress

Gäller även kurser i största allmänhet.

 

  1. Satsa på en eller max två kurser du verkligen behöver. Med lång erfarenhet inom kursverksamhet så kan vi med stor säkerhet säga att man får ut absolut mest av en kurs om man även planerar för att jobba med det man lär sig på kursen under lång tid framöver. Annars kommer man snabbt att tappa kunskapen och glömma nästan allt man lärt sig.
  2. Försök att ha en relativ klar bild av hur du vill att din hemsida ska se ut. Att leta efter design och utseende på kursen tar onödigt med tid från andra viktiga kunskaper. Har du inte någon ide är det bra att börja med en mycket generell mall som kan utvecklas eller lätt bytas ut framöver.
  3. Förbered i bästa fall material som texter och bilder du vill jobba med. Det är mycket roligare och ger betydligt mer om du upplever att kursen känns kul och givande!
  4. Var beredd på att jobba hemma, schemalägga uppgifter du gärna vill lösa. Underskatta inte den tid det kommer att ta, dels tar det tid att lära nytt, sedan ska det nötas in och därefter så vill man ofta lägga till ännu mer komplexa saker att göra. I det snabba uppkopplade samhället vi lever i idag saknas ibland medvetandet om att allt man verkligen vill behärska måste få ta sin tid.
  5. Lycka till med din nästa kurs och hör gärna av er om ni har några andra frågor.

PS. Var lite misstänksam mot kursföretag som ger rabatter vid bokning av flera kurser, vill teckna kursabonnemang för att få dig att springa på alla de femtioelva kurser de erbjuder. Vem klarar att springa på diverse kurser och verkligen få ut något av det utom en väldigt stress över all man hade velat göra… så fastna inte i kursträsket utan använd din värdefulla tid till väl utvalda saker du fokuserar på!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.