Video Marknadsföring Reklam

De absolut hetaste trenderna inom marknadsföring just nu har säkert inte gått någon obemärkt förbi. Här kommer de allra mest trendiga termerna som säljs in mot oss företagare just nu.

Digitala videokampanjer, Videomarknadsföring, Online video, Videoannonser, Webinar, Facebook Live, “Rörligt”, Storytelling, Innehållsmarknadsföring, Viral video i sociala medier.

Allt kan nästan sammanfattas med den härliga termen Rörligt. Allt ska idag vara rörligt. Som konsumenter förväntas vi välvilligt konsumera all reklam mot oss bara den är “rörlig”.

På MyAmiko Media har vi alltid slagit ett slag för att man ska använda video i sin marknadsföring, det gäller nu också men eftersom “alla” nu har börjat så blir utrymmet lite trängre och dyrare. Men tåget har inte gått, du kan och bör absolut fortfarande satsa på videomarknadsföring, det är kostnadseffektivt om det görs klokt och har de bästa möjligheterna att få fram ditt budskap.

Video är det format som får mest uppmärksamhet inom marknadsföring, speciellt bland marknadsförare förstås, det är en mycket lukrativ bransch just nu. Kunder som fått panik och “måste ha en video nu” betalar bra och har låg kunskap om vad de betalar för.

MyAmiko kan hjälpa er att producera videomarknadsföring snabbt och enkelt och till priser som gör att man som kund inte tappar andan.

De flesta mindre företag har inte möjlighet att betala 100000 kr för en minuts påkostad film där reklambyrån har fått leka med alla de nyaste leksakerna inom filmskapande. Mindre företag behöver kunna producera rörligt innehåll ofta och med enkla medel utan att tappa all vinst från sin marknadsföring på dyra fakturor från en glad mediabyrå.

En strategi många företag har som aktivt jobbar med content marketing, är att producera ända upp till 20-30 videofilmer per månad. Då förstår man att det inte håller att satsa på högbudgetproduktioner.

Här kommer några skäl till varför du bör använda videomarknadsföring — vad video kan göra för din verksamhet.

Video är en rolig form av reklam! Till och med uppskattad av kunden om den är gjord med hjärtat.

Det är ett billigt sätt att attrahera nya kunder om du inte faller i fällan att göra för dyra filmer.

Videofilmer kan bygga upp ett förtroende, man litar mer på människor som pratar än på text. Det är relationsskapande.

Du kan nå människor i alla sociala kanaler, Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Snapchat

Vill du göra filmer själv kan du börja enkelt. Du behöver en kamera (din mobiltelefon) och en mikrofon och lite kunskap som du kan få hos MyAmiko Media.

Google kommer att ta med video i sökresultaten.

Videofilm som innehållsmarknadsföring har senaste tiden exploderat, alla vill hänga med på tåget och det kan vara bra att hänga med sin tid.

Det finns inget bättre sätt att använda sig av storytelling som marknadsföring än med videofilm.

För små företag är video ett bra och relativt billigt sätt synas på samma spelplan som de större företagen. Dyra reklamfilmer fungerar inte alltid bäst, många vill se mer äkta vara.

Ett av de bästa sätten att använda video är instruktionsfilmer, hur gör man, hur använder man produkten. Det visar på en omsorg om sina kunder som alltid uppskattas.

Ett effektivt sätt att presentera företaget och personal.

Videomarknadsföring är just nu förmodligen den mest effektiva formen av marknadsföring och det sticker ut framför allt på sociala medier.

Planera en strategi för videomarknadsföringen

Precis som med alla kostnader bör det finnas en tydlig plan, budget och uppföljning så att man vet vad som fungerar och vad som inte fungerar lika bra.

Här är några viktiga punkter att tänka på när du gör en marknadsföringsvideo

  • Definiera ett mål för videofilmen. Vilka är målgruppen? Vad vill du med filmen?
  • Storytelling. Gör en storyboard för att förstå din film enklare.
  • Tydligt budskap. En video utan mål och tydlighet kommer inte att fungera som tänkt.

Hur gör kollegorna i din bransch? Använder de video? Då är det nog dags för er att börja också!
Har dom inte börjat med video så har ni ett perfekt tillfälle bli först, men inte länge till.