5 enkla men viktiga E-handels tips

5 viktiga E-handels tips:

 

Ni har hört dom förr men de är lika viktiga nu som då. Faktiskt ännu viktigare nu eftersom konkurrensen på e-handel ökar för var dag. Har du läst dessa tips tidigare och ändå inte rättat till eventuella brister i din e-handel så är det idag du ska börja. Låt inte även dessa tips bli liggande och bortglömda om du verkligen vill bli en framgångsrik e-handlare.

 

    • Allt handlar om försäljning, produkttexten avgör om någon köper eller ej, skriv självklart ut fakta men du måste få med känslan också. Lägg mycket tid på din produktkatalog och försök att lära känna dina kunder. Funkar inte det av någon anledning kanske du ska satsa på att vara billigast.

 

    • I framtiden handlar det allt mer om logistik. Försäljning är naturligtvis viktigast men kunden förväntar sig också enkel betalning, fri frakt, snabb frakt och detta handlar mycket om kundens upplevelse. Försök att bygga din logistik och butik så att kundupplevelsen inkluderar även betalning och frakt.

 

    • Ha ett lagom sortiment du klarar av att hantera och som lockar kunderna att besöka din shop. Ju fler produkter desto bättre men allt ska hinnas med så lagom är bäst.

 

    • Utnyttja gärna dina konkurrenters svagheter. Var bättre än dom så länge du kan. Ett brett sortiment är bra och tillgodoser alla. Annars kan du satsa på färre produkter och det minst lika viktiga personliga bemötandet.

 

    • Går det bra så spara undan pengar till automatisering av verksamheten. Administration är det som växer snabbast och om du inte automatiserar så mycket som möjligt kan du inte växa. Rör det sig om en mindre e-handel så kan du istället satsa pengarna på punkt 1.