Nya Windows 10 – Ett fiasko?

Tyvärr blir det ännu ett kritiskt inlägg mot Windows operativsystem, sluta läsa här om du gillar Windows.

Ännu ett fiasko från Microsoft verkar har sett dagens ljus. Ett lanseringsevent som mynnade ut i att det kommer en ny version av Windows som är lika dålig som den förra om ett år..

Hjälp, tur att man inte har aktier i Microsoft!

Det finns ett enda skäl till att Windows kommer att överleva några år till och det är Apples höga priser på sin hårdvara, många tror fortfarande att det är billigare att köpa en plastig dator för 4000 kr med förinstallerad Windows 8.1 än att köpa en Mac för 10000 kr.

I det långa loppet blir dock Mac betydligt billigare därför att man slipper slösa bort massor av tid på IT problem med sitt operativsystem.

Många är också så fast i användandet av Microsoft Office och Outlook att de inte vågar släppa Windows och prova något annat. Tack vare denna inlåsning kring Microsoft Office samt att de flesta tillverkare tidigare har förinstallerat Windows så kan spektaklet Windows har blivit fortsätta ett tag till.

Eftersom stora datortillverkare nu har tröttnat på att sälja billiga datorer med dåliga marginaler och förinstallerad Windows så försvinner en stor del av marknaden för Microsoft snabbt. Kopplingen dålig kvalitet och Microsoft Windows ökar snabbt för varje dag.

Hur blev det så här? Att vara störst på marknaden har ett högt pris, man blir hemmablind och glömmer att innovera i samma takt som förut och blir till slut förbisprungen av de som kämpar på med utvecklingen.

Vårt tips, har du inte råd med en Mac, byt ut Windows till Ubuntu och få ett bättre lugnare datorliv. Enklaste sättet är att köra Ubuntu från en USB-sticka tills dess du inser hur mycket bättre det är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.