Skrota Microsoft Windows?

Windows XP, Windows Vista, Windows 7 – Recension version 2

Vad har hänt sen sist? Tyvärr är det samma gamla Windows, samma gamla Internet Explorer man klickar runt i även i nya Windows 7. Lite bugfixar, lite snyggare gränssnitt men intrycket att Windows är redo att skrotas börja växa fram. Är det dags att kasta ut det gamla och ta in något nytt?

Skrota Windows? Ska Microsoft ge upp Windows plattformen och göra som alla andra, satsa på ett operativsystem byggt på en Unix variant? Eller ska de köra på i gamla hjulspår och försöka hålla kvar den stora massan av Windowsanvändare i sitt egna gamla exe-hägn.

Förmodligen så är Microsoft i samma situation som det gamla bortglömda dataföretaget IBM en gång var, skutan har blivit så stor att den inte längre är smidig och manöverbar. Man har helt enkelt ingen plan att ta sig ur det sjunkande skeppet.

Den närmaste framtiden som kan överblickas för operativsystem heter Unix i en eller annan form, Mac OSX, Android, Chrome, Ubuntu, Moblin, Linux mfl. Mängden imponerar och talar ett tydligt språk. Vill man vara tillsammans och kunna dela teknik och utveckling eller vill man hålla på sitt och ha ett låst operativsystem för sig själv och sina välbetalande kunder.

Tidigare var Microsoft Windows helt klart enklare att hantera för en vanlig datoranvändare men Unixvarianterna är för länge sedan ikapp. Den så kallade fönstertekniken där man pekar och klickar finns idag i alla operativsystem och är inget skäl för att hålla sig till Microsoft Windows. Tvärtom är det ett betydligt roligare samspel med datorn i t.ex. Mac OSX.

Vill man som datoranvändare verkligen ha levt ett helt liv och bara ha använt Microsoft Windows 8 timmar eller mer per dag eller kommer man att ångra sig den dagen det är för sent att starta upp en ny dator med ett mer innovativt och roligt operativsystem?

Och vad händer när det är dags för alla som älskar sin Iphone att uppgradera sin dator?

Frågorna är ställda, vad tror du, vågar du prova något nytt år 2010?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.