Mediabranschen växer just nu – satsar på radio och videoreklam

Enligt mediebyråbarometern så har tryckt tidningsreklam tappat ca 20% de senaste månaderna och digital reklam som passar i sociala medier och på hemsidor ökat med upp till 50%.

Som digital reklam kan man räkna radioreklam, reklamvideo och andra former som banners, och till exempel små “stillbildsfilmer” bestående av slides med text och bild i sociala medier. Ungefär som en powerpoint fast på nätet.

Hur kan du och ditt företag hänga med i denna utveckling? Uppenbarligen så vill väldigt många företag nu prova reklam via internetradio, podcast, bloggar, hemsidor, sociala medier som facebook och digitala annonser på de stora pressaktörernas hemsidor.

Som mindre företag kan det vara svårt att hänga med i dessa miljardrullningar men att göra en radioreklam snutt som passar på hemsidan, i podcasts och framför allt på facebook behöver inte bli så dyrt. Kan man dessutom själv skriva ihop ett manus blir kostnaden mycket rimlig.

Lyssna på den reklam som idag cirkulerar och är populär så kan man ganska fort få ett grepp om hur andra gör. Självklart kommer man längst om man har en egen, gärna lite nytänkande stil på sin reklam.

Vi hjälper er att spela in reklamsnuttar både som radioreklam och korta reklamfilmer som passar er budget och hjälper er att placera dom på de mest effektiva platserna. Hör av er så kan vi berätta mer.

 

Sveriges Mediebyråer sammanställer varje månad, hur mycket pengar som investerats i media. Statistiken tas fram via de ekonomisystem som mediebyråerna använder, och håller förmodligen en mycket hög kvalitet.